jouer

Hoe een tafel vervoegen om te kleurenwiezen ?

Na uw aansluiting tot het spel, kies in het menu links "het spel" in groen en dan "de tafels"

tablesjeu-nl

Het venster bestaat uit 2 delen :
- de open tafels die wachten volledig te worden en de knop nieuwe tafel.
- de lopende tafels die spelen

Een open tafel berijken

Tussen de open tafels, kies een tafel die u past nagenaam het aantal deeltjes, de kleur van de spelers en het vertrouwensymbool.

Het aantal deeltjes is aangeduid middenin het tapijt.
De kleuren en minimum symbolen van de tafel zijn aangeduid door de speler lichtjes grijs zonder pseudo (te wachten speler)

Om de gekozen tafel te vervoegen, klik gewoon op de knop "vervoegen" juist naast de tafel.

joindretable-nl

Voorbeeld : om de tafel hierboven te berijken, moet u minimum roos zijn (meer dan 1450 punten) en een ster hebben (grijs of goud). De voorgestelde tafel is een ronde van 24 deeltjes.

Zodra de tafel volledig is, verdwijnt zij van de "Open tafels" en vind zich terug in de "Lopende tafels" en het spel start onmiddelijk voor de partners van deze tafel.

Een tafel creëren

Indien u geen open tafels vind die met uw criteria overeen stemmen, kan u er een creëren door op de knop "Nieuwe tafel" te drukken onderaan de open tafels

creertable-nl

Nagevolg uw vertrouwensymbool, hebt u keuze van de volgende tafels :

Speler zonder vertrouwensymboolkan alleen vrije lengte tafels creëren zonder keuze van kleur noch vertrouwensymbool
Speler met maanmag tafels van 8 deeltjes of van vrije lengte créeren, zonder keuze van kleur, met als vertrouwensymbool maximum een maan.
Speler met ster (zilver of goud)mag tafels van gelijk welke lengte creëren, maximum van zijn kleur, van ieder vertrouwensymbool.

Voorbeeld :
U bent zonder vertrouwensymbool, u mag geen tafel van 8,16....deeltjes creëren.
U bent geabonneert en hebt een notering van 1999 punten. U kan een tafel creëren voor minimum licht bruin, maar u mag geen tafel creëren voor minimum donker bruin want u bent het niet !
U hebt een maan, u kan een tafel creëren van 8 deeltjes om uw notering te verbeteren maar u kan de minimale kleur van uw partners niet kiezen.

Vanaf u een tafel vervoegd hebt kan u natuurlijk geen ander tafel vervoegen.

Een tafel verlaten

Zodra u een tafel vervoegd hebt en dat deze nog niet volledig is, hebt u altijd de mogelijkheid deze te verlaten via de knop"verlaten" nabij de tafel

quittertable-nl

Tijdens het spel hebt u ook de mogelijkheid de tafel te verlaten. Na elk deeltje moet u kiezen tussen "Verder spelen" of "Spel verlaten"

Indien u kiest te verlaten moet u deze keuze bevestigen. Het is wel vriendelijk uw partners te verwittigen dat u de tafel verlaat.

Een genoteerde tafel voor het einde verlaten is strafbaar : u word automatisch aanzien als de laatste, om gelijk welke plaats u tevoren had, en u verliest dus het aantal punten in overeenkomst met de vierde plaats van de totale voorziene lengte.

FreeWhist is een gedeponeerd handelsmerk van Gobertis sprl
- -
Gobertis sprl, Guldendellestraat 5, 3070 Kortenberg, Belgïe
-
Ondernemingsnummer 0878.171.088