jouer

Kwaliteit van uw verbinding voor online te spelen

Om op FreeWhist te kunnen spelen moet men over een computer beschikken die bekwaam is zich goed tot de server aan te sluiten. Een slechte aansluiting kan de indruk geven dat de kaarten plakken, vertragingen of afsluitingen. FreeWhist meet voordurend de kwaliteit van de aansluitingen. Meer dan 80% van de spelers hebben een uitstekende aansluiting. Meer dan 97% hebben een aansluiting die toelaat te spelen.
 
Het doel van de aansluitingsgetuige is u toe te laten de kwaliteit van uw aansluiting tot de server te kennen. Indien u bemerkt dat uw aansluiting niet ideaal is, is de sectie "hoe mijn aansluiting verbeteren" voor u.

Aansluitingsgetuige

De aansluitingsgetuige bevind zich links onderaan het spelvenster. Hij is altijd zichtbaar vanaf u aangesloten bent. Juist na uw aansluiting zou deze getuige hierop moeten trekken :

ConnexionInitiale

Dit betekend dat er nog geen meting mogelijk is. Na enkele tientallen sekonden, zijn metingen zichtbaar. De aansluitingsgetuige kan bv hier op trekken (de laatste meting staat rechts) :

ConnexionDepart

De symbolen stellen de kwaliteit van uw aansluiting voor.

ConnexionIcones
Het vraagtekenDe meting is nog niet beschikbaar
De ster op groene achtergrondDe aansluiting is uitstekend
Groene VierkantDe aansluiting is goed
Oranje vierkantDe aansluiting is op het nippertje aanvaardig
Rode vierkantDe aansluiting is slecht
Rood uitroepteken op zwarte ondergrondDe aansluiting is zeer slecht of onderbroken

Enkele voorbeelden

Uw aansluiting is ideaal

ConnexionParfaite

Uw aansluiting is goed

ConnexionBonne

De aanwezigheid van het rode vierkant betekend dat uw aansluiting slecht is. Het is aangewezen in te grijpen :

ConnexionMauvaise

De voordurende aanwezigheid van rode vierkanten of uitroeptekens duid aan dat uw aansluiting niet toelaat op FreeWhist te spelen in optimale condities. U moet ingrijpen :

ConnexionInjouable

Soorten problemen

Alvorens het probleem op te lossen moet men het identificeren. Het probleem kan zich in verschillende plaatsen bevinden.

ConnexionSchema

Als u bij voorbeeld een kaart speelt, stuurt uw computer een bericht. Dit bericht gaat van uw computer naar uw modem, van de modem naar uw ISP, van uw ISP naar onze ISP (Perceval), van onze ISP (Perceval) naar de server. Het probleem kan zich op al deze plaatsen bevinden

1. Verbinding computer-modem/routerDe aansluiting tussen uw computer en uw modem/router is slecht. Dit kan het geval zijn als u een WiFi aansluiting gebruikt of een slechte aansluitingskabel gebruikt.
2. ModemUw modem is verzadigd. Dit kan wel gebeuren als iemand anders in huis grote downloads uitvoerd tijdens dat u speelt.
3. ISP aansluitingUw ISP aansluiting is slecht. Dit kan bv. het geval zijn indien u zich op het einde van een ADSL zone bevind. Het is ook vaak het geval met GPRS of UMTS sleutels.
4. Problemen bij uw ISPHet net van uw ISP heeft problemen.
5. ISP - Perceval aansluitingDe aansluiting tussen uw ISP en onze Internet server (Perceval) is slecht. Dit kan het geval zijn indien u vanuit het buitenland speelt via een sekondaire ISP
6. PercevalOnze ISP (Perceval) ontmoet problemen
7. FreeWhist serverDe FreeWhist server ontmoet problemen

De punten 6 en 7 hangen zijn niet  van uw verantwoordelijkheid. Indien zij opdagen zijn alle spelers geimpacteerd. Wij zullen het vlug weten en zullen de nodige maatregelingen nemen

Het is moeilijk de punten 3, 4 en 5 vlug op te lossen. Indien deze problemen vaak opduiken, zal u ook vertragingen en mislukkingen tegenkomen met andere sites dan FreeWhist.
Mischien zou u wel een andere ISP moeten kiezen.

De twee eerste punten hangen van u af. Dat kan u vlug aanpakken en de verandering opmerken.

Hoe mijn aansluiting verbeteren ?

Er bestaat geen magisch recept. Ziehier de eerste raadgevingen die wij u kunnen geven. Deze gaan u toelaten het probleem te ontdekken en in te grijpen om het op te lossen.

Indien u met WiFi werkt is de eerste test te proberen met een kabelaansluiting.
Indien eenzelfde aansluiting deelt met verschillende personen, test uw aansluiting als al de andere computers afgesloten zijn.
Indien u een kabel gebruikt, maak de test met een andere kabel.

FreeWhist is een gedeponeerd handelsmerk van Gobertis sprl
- -
Gobertis sprl, Guldendellestraat 5, 3070 Kortenberg, Belgïe
-
Ondernemingsnummer 0878.171.088