jouer
Allerlei
Divers
Hints
Informatie
Speelkaarten
Spel
Statistieken

Hoe buiten de spelers uit verschillende kleuren hun spelletjes uit ? 19/5/2014
29

Eén van de kenmerken van een goede kleurenwiezer is dat hij het beste uit een spel kan halen die de meeste spelers als normaal zouden bestempelen. Vele, minder sterke spelers zijn soms bang om een kleur voor te stellen, een speciaal spel (miserie, piccolo, …) of zelfs soms om samen te gaan.

Hier vindt u 2 grafieken terug die dit feit bevestigen.

Op de eerste grafiek, vindt u het percentage spelletjes waar niets werd gespeeld in functie van het niveau van de tafel. Er is een duidelijk verband tussen het aantal punten van de speler en zijn houding. De donkere spelers hebben de neiging om veel minder te passen dan de anderen. We zien ook de drempels (1300 en 1900) die vaak worden aangeduid als moeilijk te overstijgen punten. Ze vertegenwoordigen echt een ander spelniveau !

De tweede grafiek geeft het aantal spelletjes weer die door een speler werden gespeeld (en die dus goede kaarten voorstellen). Hier wordt duidelijk aangetoond dat de sterkere spelers veel minder ‘mooie’ spelletjes hebben dan de zwakkere spelers of dat anders gezegd deze eersten hun gemiddelde spelletjes veel beter kunnen valoriseren.

Laat ons dus zeker iedere manier van spelen respecteren, er is op FreeWhist plaats voor iedereen! Zowel voor de beginnelingen als voor de meer fervente spelers. Laat ons echter bewust blijven van de verschillen tussen iedere groep.


Het percentage van pasrondes 7/10/2013
15

Als we een analyse maken van de pasrondes, is er effectief een verschil tussen de verschillende niveaus van spelers. De blauwe spelers passen in 15% van hun spellen, bij de zwarte spelers is dat nog maar 6%.

De donkere spelers blijken meer uit een spel te halen die op het eerste zicht onspeelbaar lijkt. Een piccolo, een miserie, een voorstel met slechts 4 troeven of nog een samengaan met slechts 1 troef blijkt veel spelers af te schrikken.

Zouden de blauwe spelers te voorzichtig zijn of de zwarte spelers te onvoorzichtig?

De vraag blijft in het midden staan.


Rangschikking volgens de leeftijd 12/9/2013
14

Enkele weken geleden werd u de grafische weergave getoond van de kwotering tussen mannen en vrouwen. Hoe zit het nu met het verschil in leeftijdsgroepen?

Zijn de beste spelers de ervaren en oudere onder ons, of hebben de dynamische en getalenteerde jeugd de overhand?


Spelen de heren beter kleurenwiezen dan de dames? 2/5/2013
2

Hieronder vindt u de verdeling man/vrouw van de spelers kleurenwiezen in het klassement voor het terug plaatsen aan 1450 punten van 1 april dit jaar.

Deze grafiek werd samengesteld met alle geïdentificeerde spelers, maar die niet noodzakelijk een abonnement hebben genomen. Vandaar dat u een groot aantal roze whisty's aantreft.

Nu is het aan u, spelen de heren werkelijk beter dan de dames? Aan u de eer om zelf te oordelen. Aarzel niet om uw mening in commentaar te plaatsen


Is het spreekwoord ‘uitgekomen miserie, mislukte miserie’ echt correct? 15/4/2013
4

We deden een analyse op alle miseries die in 2012 op de site zijn gespeeld. Eerste vaststelling: 42% van deze miseries waren mislukt. Tweede vraag die we wensten te laten beantwoorden is of het iets uitmaakt of men mag uitkomen of niet.

Is het een voordeel dat men de eerste kaart mag leggen bij een miserie? Inderdaad met het uitkomen kan men enerzijds de tegenstanders op het verkeerde been zetten maar anderzijds kan de eerste kaart ook een goede indicatie geven aan de tegenstanders voor het verdere verloop van het deeltje.

Door middel van de statistieken die we uitdraaiden, is het verschil tussen een miserie waarbij men uitkomt en een miserie waarbij de tegenstanders uitkomen, vrijwel onbestaande. Inderdaad, gemiddeld zijn 41,5% van de kleine miseries waarbij men uitkomt mislukt tegenover 42,17% voor de andere.

% gelukt:
° alle: 58.06%
° miserie komt uit: 58.85%
° miserie komt niet uit: 57.83%

% mislukt:
° alle: 41.94%
° miserie komt uit: 41.15%
° miserie komt niet uit: 42.17%

Weet dus: statistisch maakt het niet uit of men nu uitkomt bij een miserie of niet. Maar iedere miserie is natuurlijk anders. Kom er snel eentje proberen op de site !

Wenst u gepersonalisseerd statistieken ?
plus anciens
FreeWhist is een gedeponeerd handelsmerk van Gobertis sprl
- -
Gobertis sprl, Guldendellestraat 5, 3070 Kortenberg, Belgïe
-
Ondernemingsnummer 0878.171.088