jouer
Allerlei
Divers
Hints
Informatie
Speelkaarten
Spel
Statistieken

Oplossing voor problemen met Google Chrome 20/4/2015
96

Sommigen onder jullie ondervonden problemen om met Google Chrome het spel te bereiken.

Lumoilu heeft de oorzaak en gelukkig ook de oplossing gevonden.

Oorzaak: Sinds de laatste update van Google Chrome is een Netscape Plug-in API niet automatisch geactiveerd.

Oplossing:
° plaats in de url: chrome://flags/#enable-npapi
° klik vervolgens op activeren bij de configuratie van NPAPI
° Klik uiteindelijk helemaal onderaan op pagina vernieuwen

Voila het is geregeld. Nog eens de oplossing in afbeelding:


Freewhist op tablet ? 17/3/2015
11

Af en toe krijgen we wel de vraag: kunnen we op Freewhist spelen vanaf een tablet? Freewhist is ontwikkeld in Java en tablets laten niet toe om Java te installeren. Het is dus niet mogelijk om vanaf een iOS (als een iPad) of een Android (zoals de samsung galaxi) om op Freewhist te spelen. We hebben overwogen om een applicatie te ontwikkelen die specifiek voor tablet zou gaan, maar we hebben de kennis niet en ook niet de financiële middelen.

We onderzochten andere pisten en ontdekten de Windows tablets. We zitten nog in test fase, maar zijn al aangenaam verrast van de resultaten.

We hopen snel meer info te kunnen verschaffen. Dit thema wordt vervolgd !


Het wereldkampioenschap kleurenwiezen 2015 22/11/2014
7

Het wereldkampioenschap kleurenwiezen zal plaatsvinden op 11 april 2015 te Zandhoven (provincie Antwerpen). Of u nu beginneling zijt of niet, Waal of Vlaams, Belg of Fransman,jong of oud,... iedereen kan deelnement aan dit wereldkampioenschap. Het is dit jaar in Vlaanderen, reden te meer om er aan deel te nemen !

Zie Google map voor de situering van Zandhoven.

Dit kampioenschap zal gespeeld worden met de spelregels zoals gekend op Freewhist. Naast het individueel klassement zal er ook een club-klassement zijn. Ze hopen we dat Freewhist de beker haalt van beste club.

Daarom geven we graag een vermindering op de prijs om deel te nemen aan het wereldkampioenschap. Indien u zich via Freewhist inschrijft voor 15 januarie 2015, dan betaald u maar 7,5€ (ipv 10€ via de officiële organisatoren). Na die datum betaald u via freewhist 10€(ipv 13€ via de officiële site)

Indien u wereldkampioen kunt worden, zal u eveneens bekroond worden met een speciale whisty op onze website.

Officiële website van de organisatoren van het Wereldkampioenschap Wenst u samen te rijden, geef dan hier uw vraag of aanbod voor carpooling

Naar een systeem met vaste punten ? 5/9/2014
159

Na het onderzoek over het puntensysteem op Freewhist, hebben we gemerkt dat een groot aantal onder jullie van systeem willen veranderen. Sommige voorstellen zijn onopgemerkt geweest, terwijl 46% graag een systeem zou zien met vaste punten rekening houdend met de kleur (29%) of niet (17%) van de tegenstanders.
Het is dus van belang om elk systeem van dichterbij te bekijken eer we een radicaal verandering aanbrengen op dat niveau.

1. Uitleg over het huidig systeem (gebaseerd op onder anderen de sterkte van de spelers en zijn tegenstanders)
Dit systeem is gebaseerd op het Elo systeem. Dit systeem is perfect voor een spel schaken, maar het kent een paar zwaktes bij het kleurenwiezen. Een speler van hoog niveau zou heel goed kunnen verliezen tegen spelers van lager niveau, zonder zelf slecht te spelen. De overwinning hangt namelijk ook af van een beetje geluk in het spel en de tegenstanders.

2. Een klassement met vaste punten ?
Hieronder een voorbeeld van tabel in functie van de lengte van een spel en het klassement van de tafel. Dit kan aangepast worden door ook rekening te houden met de sterkte van de tegenstanders.

A. Voordelen
- Eenvoudig om uit te rekenen hoeveel men zou winnen/verliezen
- Winst/verlies weet men op voorhand, ook al spelen we tegen spelers van een andere kleur.
B. Nadelen
- Het klassement zal niet meer de beste speler voorstellen, maar de wel de speler die het meeste speelt (voor zover hij een gemiddelde heeft dat groter is dan 50%)
- Het klassement per kleur heeft geen enkel nut meer, daar er velen onder 0 kunnen eindigen en anderen ver boven 4000,5000,...
- Valsspelers zouden het nog gemakkelijker hebben om zich boven het klassement te plaatsen.

3. Besluit
Een systeem met vaste punten is ideaal voor toernooien, waar het aantal gespeelde spelletjes voor alle spelers identiek zijn. Op Freewhist heeft niet iedereen hetzelfde aantal partije en dat maakt dat dit systeem een valse beeld geeft van de beste speler.
We zijn er echter wel van bewust dat jullie veranderingen willen. Vandaar dat wij jullie uitnodigen om te reageren op dit artikel. Laat u horen, geef uw commentaren, alternatieven, voorstellen teneinde we het punten systeem kunnen verbeteren.


Aanwezigheid van spelers op de site 29/4/2014
12

Als we kijken naar het aantal spelers tegelijk aanwezig op de site, stellen we vast dat er iedere avond tussen 20 en 22u een piekmoment is. Merkwaardig genoeg is er echter geen verschil vast te stellen tussen de verschillende dagen van de week.

Natuurlijk heeft iedere speler zijn voorkeur. Er zijn mensen die steeds s’ochtends komen, andere dan weer die genieten van hun middagpauze met een partijtje kaarten. Anderen nog verkiezen het spelen ’s avond om ook nog een klapje te doen op de bar.

En u, wat zijn uw gewoontes ? Wat zijn uw verkozen momenten om te kleurenwiezen?


plus anciens
FreeWhist is een gedeponeerd handelsmerk van Gobertis sprl
- -
Gobertis sprl, Guldendellestraat 5, 3070 Kortenberg, Belgïe
-
Ondernemingsnummer 0878.171.088